Previous Page  281 / 530 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 281 / 530 Next Page
Page Background

Актуальные проблемы в машиностроении. 2016. №3

Технологическое оборудование,

оснастка и инструменты

____________________________________________________________________

281

машины, интенсификация. – М.: Пищевая промышленность, 1980. – 240 с.

14. Оборудование предприятий мясной промышленности: лабораторный практикум

для УИРС / В.И. Ивашов и др. – М.: МТИПП, 1987 – 79 с.

15. Технологические расчеты в дипломном и курсовом проектировании: учебное

пособие / Р.Э. Хабибуллин, И.Ф. Кабиров и др.; Казанский государственный

технологический университет. – Казань, 2004. – 76 с.

16.

Керженцев В.А., Перова Н.В., Кузнецов А.С

. Выявление зависимости между

производительностью волчков и частотой вращения вала по диаметру решетки // Актуальные

проблемы в машиностроении. – 2015. – № 2. – С. 313–318.

17.

Керженцев В.А

. Аналитическое исследование волчков, перерабатывающих мясное

сырье // Сибирский вестник сельскохозяйственной науки. – 2007. – № 6. – C. 92–97.

18.

Керженцев В.А., Курсеитов С.И., Курсеитова Э.С

. Исследование волчков с

учетом мощности, необходимой для переработки мясного сырья // Рыбное хозяйство

Украины. – 2008. – № 6 (59). – С. 75–78.

19.

Керженцев В.А.

Технологическое оборудование пищевых производств. Ч. 1.

Механическое оборудование: конспект лекций. – Новосибирск: Изд-во НГТУ, 2008. – 140 с.

20.

Керженцев В.А.

,

Перова Н. В

. Повышение точности расчетов шнековых

конвейеров путем переопределения независимой переменной (аргумента) // Научный

вестник НГТУ. – 2015. – № 4 (61). – С. 48–62. – doi: 10.17212/1814-1196-2015-4-48-62.

POWER OF THE MEAT GRINDER, AND ITS DISTRIBUTION ON CUTTING

MECHANISMS

Kerzhencev V. A.,

Ph.D. (Engineering), Associate Professor, e-mail:

kerjencev46@ngs.ru

Perova N. V.,

Senior Lecturer, e-mail:

perova@corp.nstu.ru

Drevetsky N.S.,

Student, e-mail:

yorwy@yandex.com

Kosilov A.S.,

Student, e-mail:

kosilov_sanya@mail.ru

Novosibirsk State Technical University, 20 Prospekt K. Marksa, Novosibirsk, 630073, Russian

Federation

Abstract

The authors developed the formulas for calculating the parameters of the meat grinder in the

processing of raw meat in the stuffing. Formulas interlinked and constitute a single settlement

process, calculations it possible to determine power consumption gyroscope depending on the size

of the main lattice cutter diameter grinder. Calculated numerical values of power consumed by

individual arrangements to: promotion materials screw, grinding knives, overcoming friction in the

cutting mechanism. The authors identified coefficients matching power values of the process with

such factors as the cutting force, friction, and auger blades sizes, the pressure in the product.

Formulas that make the settlement process, presented graphically as a capacity depending on the

diameter of the blade array. The calculated values are equal to the corresponding values of

mechanisms power given to graphic dependence.

Keywords

meat grinder, screw, cutting mechanism, performance, power, frequency rotation, graphic

dependence