Previous Page  289 / 530 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 289 / 530 Next Page
Page Background

Актуальные проблемы в машиностроении. 2016. №3

Технологическое оборудование,

оснастка и инструменты

____________________________________________________________________

289

12.

Даурский А.Н., Мачихин Ю.А

. Резанье пищевых материалов: теория процесса,

машины, интенсификация. – М.: Пищевая промышленность, 1980. – 240 с.

13. Оборудование предприятий мясной промышленности: лабораторный практикум

для УИРС: учебное пособие / В.И. Ивашов и др. – М.: МТИПП, 1987. – 79 с.

14. Технологические расчеты в дипломном и курсовом проектировании: учебное

пособие / Р.Э. Хабибуллин, И.Ф. Кабиров и др.; Казанский государственный

технологический университет. – Казань, 2004. – 76 с.

15.

Керженцев В.А., Перова Н.В., Кузнецов А.С

. Выявление зависимости между

производительностью волчков и частотой вращения вала по диаметру решетки // Актуальные

проблемы в машиностроении. – 2015. – № 2. – С. 313–318.

16.

Керженцев В.А

. Аналитическое исследование волчков, перерабатывающих мясное

сырьё // Сибирский вестник сельскохозяйственной науки. – 2007. – № 6. – C. 92–97.

17.

Керженцев В.А., Курсеитов С.И., Курсеитова Э.С

. Исследование волчков с

учетом мощности, необходимой для переработки мясного сырья // Рыбное хозяйство

Украины. – 2008. – № 6 (59). – С. 75–78.

18.

Керженцев В.А.

Технологическое оборудование пищевых производств. Ч. 1.

Механическое оборудование: конспект лекций. – Новосибирск: Изд-во НГТУ, 2008. – 140 с.

19.

Керженцев В.А.

,

Перова Н.В

. Повышение точности расчетов шнековых

конвейеров путем переопределения независимой переменной (аргумента) // Научный

вестник НГТУ. – 2015. – № 4 (61). – С. 48–62. – doi: 10.17212/1814-1196-2015-4-48-62.

DEVELOPMENT IN TABULAR FORM THE CALCULATION

OF MECHANISMS MEAT GRINDER

Kerzhencev V. A.,

Ph.D. (Engineering), Associate Professor, e-mail:

kerjencev46@ngs.ru

Perova N. V.,

Senior Lecturer, e-mail:

perova@corp.nstu.ru

Bredikhina A. N.,

Student, e-mail:

nyara.bredihina@yandex.ru

Pechorkina N. S.,

Student, e-mail:

pechorkina94@yandex.ru

Novosibirsk State Technical University, 20 Prospekt K. Marksa, Novosibirsk, 630073, Russian

Federation

Abstract

The authors developed tabular form based on the calculation of the factors involved in grinding

meat minced. The tables show the formulas and numerical results for the individual mechanisms of

meat grinder that make up its structure. Presentation of computational materials in tabular form

allowed on the conceptual apparatus to establish communication, both between the mechanisms and

expression of these relations, reflecting the structural and technological parameters of the meat

grinder. The authors disclosed the links in terms of coefficients, product stream causing continuity,

promoted by the screw through the cutting mechanism and knife hole plate. Coefficients have

dimensions that correspond to certain functions mechanisms. Displaying addiction parameters in the

technological power calculation of the meat grinder, depending on performance and the diameter of

the knife hole plate.

Keywords

meat grinder, performance, power, screw, cutting mechanism, speed, rotation speed,

mathematical calculation, graphic dependence